075-2025501 info@p-c-w.nl Volendamstraat 2, 1507 KZ Zaandam

Schoudertherapie

Lang niet alle schouderklachten gaan vanzelf weer over. De schouder is één van de meest gecompliceerde gewrichten van het lichaam om te onderzoeken en te behandelen. Dat komt omdat de schoudergordel uit meerdere gewrichten bestaat en er grote beweeglijkheid is met veel spieren eromheen. Ook spelen de romp en de nek een belangrijke rol bij schouderbewegingen.

Met behulp van een (gespecialiseerde) fysiotherapeut is het verminderen of verhelpen van de klachten in de meeste gevallen mogelijk. Een in de schouder gespecialiseerde fysiotherapeut heeft meer kennis van de schouder en kan gericht kijken wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om de klacht te verhelpen.

In onze praktijken wordt daarbij eventueel gebruik gemaakt van echografie en er is altijd sprake van samenwerking met de huisarts of medisch specialist.

De twee in de schouder gespecialiseerde therapeuten van Fysiotherapie Rooswijk (Dennis de Jong, Dawn Weber en Jill Muller) en Paramedisch Centrum Westerwatering (Anita Schipper & Karla Plugge) zijn lid van het schoudernetwerk Zaanstreek (www.schoudernetwerkzaanstreek.nl) en manueel therapeut.