Als Usain Bolt over de finish van de Dam tot Damloop

Samen met mij, zaten waarschijnlijk meerdere Nederlanders twee weken geleden voor het beelscherm gekluisterd. Hardloopheld Usain Bolt zou zijn laatste race rennen bij het WK atletiek in Londen. En wel met de 4×100 meter. Helaas werd het niet een fenomenaal afscheid, maar is het uitgelopen op een deceptie. Na een paar stappen gezet te hebben schoot de kramp in zijn been en was het voor hem einde verhaal.

Ondanks deze mislukte laatste race gaat Usain Bolt, achtvoudig olympisch kampioen, met pensioen als de snelste atleet ooit. Hij heeft in zijn carrière elf gouden medialles, twee zilveren en een bronzen vergaard op de wereldkampioenschappen. Hij bezit al sinds 2009(!) de wereldrecords op de 100 meter (9,58) en 200 meter (19,19).

Inmiddels is het hardloopseizoen in de Zaanstreek en overal in het land ook weer flink aangebroken. Massaal trekken we onze hardloopschoenen en kleding aan en lopen van een paar minuten tot kilometers lang. De meeste mensen trainen momenteel voor de befaamde Dam tot Damloop. Dit jaar op zondag 17 september. Nu gaat dit vaak niet zonder slag of stoot. 16,1 km hardlopen is toch best wel een stuk. En daar is ook de vereiste training voor nodig. Tijdens de hardlooptraining zijn er helaas verschillende blessures te ontwikkelen.

Ervaart u klachten tijdens het trainen voor de Dam tot Damloop? Schroom dan niet en neem zo snel mogelijk contact met ons op via telefoonnummer: 075-2025501 of email naar info@p-c-w.nl. Wij beoordelen uw looptechniek, geven u advies en aanpassingen waar nodig en coachen u door uw klacht heen waardoor u hopelijk op 17 september aan de start staat op de Prins Hendrikkade!

En met genoeg training komen we misschien ooit nog in de buurt van Usain Bolt…